Бербо в Топ 100 по богатство в Англия

Posted by web-blog on 1:58

Голмайсторът на Висшата лига Димитър Бербатов се нареди сред най-богатите спортисти на Острова. 2-кратният шампион с Манчестър Юнайтед влезе в Топ 100 с 12 милиона лири.

Очаквано и тази година Дейвид Бекъм отново оглавява листата за най-богат футболист сред спортистите във Великобритания. Според класацията личното богатство на звездата възлиза на масивните 135 милиона лири.

Сумата е нараснала с 10 милиона лири през последната година.
Майкъл Оуен е вторият най-заможен футболист на Острова, след като общото му финансово състояние се оценява на 40 милиона лири. След него в списъка се нареждат Фабио Капело и Уейн Рууни - с по 37 милиона лири. Следват Рио Фърдинанд с 36 милиона. Райън Гигс, Сол Кембъл и Алън Шиърър пък притежават по 34 милиона, а зад тях са Роби Фоулър с 31 милиона и Рой Кийн с 30.

Стивън Джерард и Франк Лампард са стъпили върху богатство от 27 милиона, заедно със Сър Алекс Фъргюсън, като все пак мениджърът на Манчестър Юнайтед превъзхожда Карло Анчелоти, който е спестил едва 25 милиона. Джон Тери живее с 23 милиона, а Патрик Виера с 21. Джовани Трапатони и Дидие Дрогба притежават по 19 милиона, което ги включва в Топ 50.

В Топ 100 до Димитър Бербатов се нареждат имена като Джейми Карагър, който има еднакво 12 милиона лири с Митко. След тях са Крейг Белами и Уилям Галас с по 10 милиона лири.