Български мафиоти окупират Гърция

Posted by web-blog on 13:46

Родни бандити се кооперират с колумбийците в трафика на кокаин.
Български мафиоти окупират Гърция. Заедно с колумбийците те са се превърнали в лидери в прекарването на кокаин. Това твърди представителят на DEA (американска агенция за борба с трафика на наркотици) Джордж Пападопулос. По думите му родните мафиоти са изместили дори и турските и са окупирали нелегалната търговия с хероин и кокаин в Гърция.

Според данните, с които разполага DEA, в момента българската мафия има най-много връзки с колумбийците, а боливийците все по-динамично навлизат в бизнеса с кокаин, главно предназначен за Европа.

“Колумбийците гледат на наркотиците като на бизнес. Искат да ги транспортират там, където има най-много клиенти. Гърция, България и Румъния имат граници, които са външни за Европа, т.е. когато навлязат наркотици в някоя от тези страни, те могат да се придвижат в която и да е друга страна в Европа без проверка. Тези три страни носят най-голяма отговорност – Гърция, България и Румъния. Това е нашият поглед – колумбийците или други изпращат наркотици в държава, където те ще могат да стигнат лесно и след това да бъдат насочени към Испания, Италия, Франция, Германия и други”, твърди Пападопулос. Според него бандитите от България имат стабилни контакти с чужди групировки и се ползват с уважение.
Нашите трафиканти използвали основно кораби и с контейнерите

успявали да прекарат тонове наркотици,

често без да бъдат спипани. Те се пренасочили към Гърция заради сравнително лесния начин дрогата да бъде пренесена.

“Има корабни дружества, това е най-бързият и сигурен начин да се превозват тонове кокаин от Латинска Америка към Европа с кораби или с контейнери. И тъй като Гърция е доста навътре в нещата, колумбийците са осъществили добър контакт с гърците. В момента вярваме, че най-добри контакти и отношения имат с българите. Колумбийците и българите осъществяват отлично сътрудничество. Гърците играят роля при превозването на наркотиците с кораби и контейнери”, убеден е Пападопулос.

Според наши полицейски разработки в Гърция поле за изява имат най-вече представители на бившата групировка СИК. Страната отдавна се ползва и като междинна зона за тези, които бягат в ЮАР. Преди да се покрие там, в Гърция пребиваваше и Николай Маринов – Малкия Маргин. Той дори притежава луксозен имот край Халкидики, където съседи са му Цветелина Бориславова и Валентин Златев. Заради многото богати българи там островът дори се сдоби с прозвището “Новата Бояна”.

Мястото е предпочитано и от родни политици, сред които е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. С вили на Халкидики още са бизнесменът Славчо Христов и тв водещият Ники Кънчев.

Интереси към имот в Гърция имаше и бизнесменът Манол Велев. Както “ШОУ” писа, малко преди да бъде прострелян, той набелязва апетитен парцел и дори успява да се сдобие с него. Става въпрос за 16 000 декара манастирски земи, принадлежащи на българския манастир „Св. Георги“, намиращ се на Атон. Велев си

осигурява имота за нищожните 50 000 лева.

Огромната площ се намира на полуостров на егейското крайбрежие. Там смятал да построи огромно курортно селище.

Няма абсолютно никакви ограничения за българи да закупят имот в Гърция, включително и земя. Купувачите са длъжни да си изберат адвокат, за да им помага и да ги представлява.

Гърция е предпочитана дестинация и заради лесния начин, по който може да се купи имот там. Както и в България, първата стъпка е изборът на нотариус. Всеки договор, свързан с покупка на имот, за да е валиден, трябва да бъде съставен в присъствието на нотариус. Купувачът трябва да получи от продавача нотариалния акт. Това може да стане с помощта на адвокат. Задължение е на адвоката да потърси нотариалния акт в регистрите на ипотеките. Това е необходимо, за да се уверите, че продавачът притежава абсолютно право за разпореждане с имота, няма тежести върху собствеността, всички данъци са платени от продавача, строителството е извършено съгласно всички разрешителни за планиране и строителство, добави брокерът.

Гърция е предпочитано място и за богати българи, които крият яхтите си там. На пристанището Каламрия акостират плавателните съдове на родните баровци. То е предпочитана дестинация и поради факта, че местните власти не създават проблеми и не разпитват много коя яхта чия собственост е. Пак на Каламрия са закотвени и яхтите на братята Дамбовци.

Скиатос – раят на богатите

Според българските полицаи другата любима дестинация за инвестиране на родните мафиоти е Скиатос. Там са разположени и най-баровските имоти. Със солиден терен на Скиатос се сдоби наскоро и руският милиардер Роман Абрамович. С къща на Скиатос е и Младен Михалев – Маджо, който обича да отскача често до имението си там, когато не е в Швейцария.

Именно на Скиатос се организират и най-честите срещи на родните бандити, които напоследък предпочитат Гърция за “конференциите си”. Наскоро там се проведе среща на български бандити, които обсъждаха преразпределение на наркопазара в страната. Пак там са коментирали и варианти за отстраняването на премиера Бойко Борисов.

Проверка на “ШОУ” разкри, че на Скиатос се помещава и баровски имот, собственост на Николай Маринов. Къщата, която се намира до брега на морето, е закупена на цена от 1 млн. и 800 хил. евро и е на площ от 240 кв. метра, а самото имение се разстила в двор от 8000 кв. м.